[youtube]LG2Y2IoCFV8[/youtube]
Jeden z moich pierwszych (czwarty) timelapse. Do zrobienia go potrzebne było ok 700 zdjęć, zrobionych w czasie nieco mniejszym niż 2 godziny.
Komentarze mile widziane.
Timelapse cykoria podróżnik
Re: Timelapse cykoria podróżnik
Super wielki szacunek
Oglądając ten krótki filmik , czułam się jak na kanale National Geographic
Jako bogini tego forum widzę przed Tobą świetlaną przyszłość właśnie na tym kanale. 

Oglądając ten krótki filmik , czułam się jak na kanale National Geographic

Bajer niesamowity 
Podoba mi się "usadowienie" kwiatka z boku ekranu . Daje to romantyczną nadzieję , żę przyleci jakiś fajny Gucio i zajmie kwiatka

Podoba mi się "usadowienie" kwiatka z boku ekranu . Daje to romantyczną nadzieję , żę przyleci jakiś fajny Gucio i zajmie kwiatka

Lubuskie Stowarzyszenie Historyczne "Lubusz"
- mariuszmistrz
- Tytan
- Data: 14 maja 2009, 16:59
atena600 pisze:Super wielki szacunek![]()
Oglądając ten krótki filmik , czułam się jak na kanale National GeographicJako bogini tego forum widzę przed Tobą świetlaną przyszłość właśnie na tym kanale.
Najlepsze filmy przyrodnicze robi jednak BBC i nie mam tutaj wątpliwości. Niektóre sceny z wielu produkcji tej telewizji po prostu wyrywają z fotela. Bardzo chciałbym nagrywać więcej takich filmów i pewnie tak będzie, bo bardzo mi się ta technika podoba, ale niestety, sprzęt mocno mnie ogranicza, a zwłaszcza brak programatora sprzętowego (tutaj wykorzystałem laptopa z odpowiednim softwarem, a bateria trzyma tylko 2,5h). Myślę się jednak w zaopatrzyć w ten przydatny sprzęt. Moim marzeniem byłby też tor kamerowy, ale to wydatek przewyższający mój budżet

Może wrzucę kulisy powstawania filmu:

Generalnie użyłem d3100+18-55+Raynox 250
w laptopie zainstalowany rejestrator makr Easy Macro Recorder, do postprodukcji zaprzęgnięty After Effects.
chemini pisze:Podoba mi się "usadowienie" kwiatka z boku ekranu . Daje to romantyczną nadzieję , żę przyleci jakiś fajny Gucio i zajmie kwiatka
usadowienie było wymagane ze względu na najbardziej podstawowe zasady kompozycji. Gucio przyleciał, może i nie fajny, ale jednak, włączcie sobie wysoką rozdzielczość i szukajcie

Przepiękne...
Brawo Mariusz. Masz piękne hobby.
Brawo Mariusz. Masz piękne hobby.
Ale super, chyba też spróbuję
tylko pójdę na łatwiznę i postawię kamerę, tylko powiedz mi mariusz co ile robiłeś zdjęcia?

- mariuszmistrz
- Tytan
- Data: 14 maja 2009, 16:59
z tego co pamiętam to coś koło 15 sekundmućka pisze:Ale super, chyba też spróbujętylko pójdę na łatwiznę i postawię kamerę, tylko powiedz mi mariusz co ile robiłeś zdjęcia?
Ach, do tego potrzebowałeś kwiatka, który zamyka się na noc a otwiera rano.
Extra filmik
Extra filmik